Cia. Zero en Conducta

Zero en Conducta, Teatre del moviment és un projecte amb seu a Barcelona i creat l’any 2011 per José A. Puchades (Putxa) amb la intenció d’explorar el potencial expressiu de diferents arts escèniques relacionades amb el moviment.

Després de l’estrena l’any 2012 de Nymio, teatre digital que va rebre tres premis, Julieta Gascón es va incorporar a la companyia compartint direcció, dramatúrgia, interpretació i el 2014 van crear conjuntament Allegro ma non troppo, reconegut amb cinc premis internacionals. Amb aquest espectacle defineixen la seva identitat artística, creen un llenguatge propi centrat en la unió del mim corporal, la dansa, els titelles i el teatre físic, i consoliden la seva projecció dins i fora del país. El febrer de 2016 estrenen La dernière danse de Brigitte a l’Ateneu Popular de Nou Barris de Barcelona, ​​amb aquest espectacle de mitjà format no només van guanyar quatre premis (nacionals i internacionals) sinó també la incorporació de David Maqueda a la companyia com a sotsdirector, coautor i dissenyador i director tècnic. Van estrenar Trashhh!!!, una proposta de petit format que va guanyar el premi al millor espectacle d’aquesta categoria a FETEN 2018 i el millor espectacle de carrer al Festival Internacional de Titelles de Haifa.

En coproducció amb Teatre de l’Abast de València van crear ROB, estrenada l’abril de 2019 amb gran èxit. La mecànica de l’ànima, Eh man hé és la primera producció de gran format de la companyia i es va estrenar l’any 2019 a la inauguració de la 30a Fira de Titelles de Lleida, reconeguda amb tres guardons, als quals es va afegir quatre mesos després, el premi al millor espectacle a la prestigiosa Biennal d’Ostrava (República Txeca). A més, aquell dia van actuar Elena Lalucat, Pino Steiner i Amok Cor, tres nous intèrprets de la companyia. El 2023, La Phazz, el seu espectacle més ambiciós amb sis intèrprets i una posada en escena colossal, ens parlarà de les pors que ens persegueixen.

Sota els escenaris, Zero en Conducta també es dedica a la docència; i sense deixar de banda el llenguatge del moviment, l’animació de titelles i amb la delicadesa que els defineix, l’any 2021 inicien paral·lelament la seva carrera professional en la producció audiovisual amb Anima, Animam, Animae, el seu primer curtmetratge documental sobre titelles i ànimes que ja compta amb va rebre nombroses mencions i premis.

Espectacles de la companyia